artikel

Favoriete keukentool van Carlos Blankers, Graham’s Kitchen in Amsterdam

Restaurant 773

Een stagiair van de sterrenklas in de keuken is heel mooi, maar er zijn chefs die meer hechten aan hun favoriete keukentool om de gast tot een culinaire extase te brengen. Bij de een is het de persoonlijke inscriptie op het keukenmes, de ander vertrouwt helemaal op de perfectie van de sous vide. Chef Carlos Blankers van Graham’s Kitchen in Amsterdam vertelt over zijn keukenheld: Alto-Shaam halo heat systeem.

Favoriete keukentool van Carlos Blankers, Graham’s Kitchen in Amsterdam

De van oorsprong Zeeuwse chef Carlos Blankers leerde het vak bij La Rive (Amsterdam), Het Ambacht (Heerenveen) en ’t Brouwerskolkje (Overveen). Op die laatste plek werkte hij samen met Graham Mee, die hem vorig jaar als souschef naar zijn nieuwe restaurant Graham’s Kitchen haalde.

carlos blankers‘Graham betrok mij al bij de opzet van het nieuwe restaurant en ook bij de keuken. We namen een bestaande keuken over met een oven die dringend aan vervanging toe was’, vertelt Blankers. ‘Gezien de beperkingen in de ruimte van onze keuken wilden we voor een klein exemplaar gaan met dezelfde mogelijkheden als Rational. Het Amerikaanse merk Alto- Shaam is de helft kleiner en heeft veel van dezelfde voordelen. Zo kun je bakken en stomen tegelijk, kun je programma’s voor verschillende bereidingen instellen en is het mogelijk om de waaier op een lage stand te zetten voor het bakken van soufflés en crumbles.’ Het laatste gerecht is een van de desserts van het restaurant.

‘Maar het meest blij ben ik met de warme en koude rook-optie van het systeem. Die zorgt voor ons perfect gegaarde en gerookte Berkshire buikspek zonder dat je veel gewichtsverlies van het vlees hebt. Door het Halo-heat systeem blijven de smaken maximaal in het vlees. Al die mogelijkheden en de compactheid van het systeem maken Alto Shaam mijn favoriet in de keuken’, zegt Blankers.

Reageer op dit artikel