artikel

Recept voor Pasen: lunchgerecht bereid met koffie en eieren

Restaurant 1316

Lavazza presenteert een recept voor Pasen van een lunchgerecht. Het gerecht is bereid met een bijzonder ingrediënt: koffie. ‘Koffie is niet alleen om te drinken, maar ook om te proeven in zoete en hartige gerechten tijdens lunch en diner. Met eieren, champignons, spinazie én koffie verras je de gasten.’

Recept voor Pasen: lunchgerecht bereid met koffie en eieren

Het recept voor Pasen is ontwikkeld in het Lavazza Training Centrum.  ‘Dit centrum in Turijn heeft nieuwe producten ontwikkeld op basis van espresso en zo nieuwe culinaire ideeën getransformeerd in nieuwe manieren om te genieten van koffie. Door het veranderen van smaken en constant zoeken naar nieuwe manieren van ervaren en interpreteren is het Training Centrum daarmee een plek waar nieuwe recepten worden ontwikkeld.’

Recept voor Pasen

Het Paasrecept is een lunch voor vier personen met als hoofdingrediënten koffie, champignons en eieren. Onderstaande gezonde ingrediënten geven een onverwachte maar toch een heerlijke combinatie van smaak die laat zien hoe koffie diepte en rijkheid aan een hartige gerecht kan geven.

Ingredienten:

 • 4 espresso’s (probeer Lavazza Crema e Gusto of Lavazza Qualità Rossa)
 • 300g honingzwam (goed gekookt)
 • 300g witte champignons
 • 300g chanterellen
 • 2 sjalotten
 • 1600g spinazie bladeren
 • 4 eieren
 • 200g boter
 • zout en peper

Ingrediënten voor de room

 • 400g witte knoopchampignons
 • 80g boter
 • 400ml melk
 • Zout en peper

Bereiding

Schil de sjalotten, hak ze fijn en snijd de champignons in stukjes. Doe de gesneden sjalotten in een pan met boter en bak ze. Voeg de gesneden champignons toe. Kook voor 6-7 minuten. Zodra de champignons en de sjalotten zijn gekookt, schenk de koffie in de pan. In een andere pan bak je de spinazie in boter en voeg zout en peper toe naar smaak. Bereid de zachtgekookte eieren: kook ze voor 4 minuten in een kleine pan met kokend water, schil ze dan onder stromend water zodat de eieren mooi heel zullen blijven. (Probeer tijdens het koken een snuifje grof zout en azijn (wit of rood) bij het water te doen zodat het schillen makkelijker gaat).

Bereiding voor de romige saus

Smelt de boter, voeg de witte champignons toe en bak ze voor 5 minuten. Voeg melk, zout en peper toe en kook alles voor 6-7 minuten op een laag vuur. Wanneer nodig voeg wat water toe. Zodra de champignons de melk hebben geabsorbeerd en zijn gekookt, blend je alles samen tot een romige saus.

Presentatie

Schenk de romige saus van witte champignons op het bord. Leg wat spinazie over de saus en maak in het midden wat ruimte voor het eitje. De champignons rondom het eitje leggen en voeg er naar smaak peper en olijfolie toe.
Leg voorzichtig het eitje neer en de Paaslunch is klaar om te serveren.

Reageer op dit artikel