artikel

Voedselverspilling: Tien tips om waste te voorkomen

Restaurant 1646

De Horecava in de Rai in Amsterdam besteedt deze editie veel aandacht aan voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. Vanaf de Horecava: tien tips om waste te voorkomen.

Voedselverspilling: Tien tips om waste te voorkomen

1. Medewerkers

Weinig verschillende medewerkers die je voorraadbeheer regelen, minder kans op waste.

2. Menukaart

Veel keuze op de menukaart, is grote kans op waste. Houd de menukaart beperkt.

3. Gerechten

Gerechten die men thuis eenvoudig kan maken, bestelt een gast vaak niet in een restaurant…

4. Salades

In het weekend eet men uitgebreider dan doordeweeks: salades zijn dan dus minder in trek.

5. Monitoren

Een tijdje monitoren, het liefst per productgroep, geeft goed inzicht in het verbruik.

6. Buffet

Presenteer bij een buffet niet alles in één keer, vul liever een keer bij.

7. Vergaderlunch

Bij een vergaderlunch eet men vaak niet meer dan twee broodjes per persoon.

8. Brood

Maak van wat ouder brood eens paneermeel, croutons of bier.

9. Boter

Serveer niet te veel brood met boter: heel gastvrij, maar het hoofdgerecht wordt al snel te veel.

10. Compost

Verwerk je overgebleven voedselrestanten tot prima bruikbare compost.

Reageer op dit artikel