artikel

Bijzonder tot Onbetwistbare Top GaultMillau 2018

Restaurant 12456

Bekijk nu op Missethoreca.nl de complete Bijzonder tot Onbetwistbare Top van Gault&Millau 2018.

Bijzonder tot Onbetwistbare Top GaultMillau 2018

 

Puntentotaal Naam bedrijf Plaats bedrijf
 19,5  Inter Scaldes  Kruiningen
 19,5  De Librije  Zwolle
 19  Tribeca  Heeze
 19  De Leest  Vaassen
 18,5  De Kromme Watergang  Hoofdplaat
 18  Ciel Bleu (Hotel Okura)  Amsterdam
 18  Librije’s Zusje  Amsterdam
 18  Vinkeles (The Dylan)  Amsterdam
 18  Lindenhof Restaurant met Suites  Giethoorn
 18  Parkheuvel  Rotterdam
 18  Treeswijkhoeve  Waalre
 18  Groene Lantaarn  Zuidwolde
 17,5  La Rive (Amstel Hotel)  Amsterdam
 17,5  Vermeer  Amsterdam
 17,5  @moshik  Amsterdam
 17,5  Pure C  Cadzand
 17,5  Bij Jef  Den Hoorn
 17,5  ’t Nonnetje  Harderwijk
 17,5  Beluga Loves You  Maastricht
 17,5  Bokkedoorns  Overveen
 17,5  FG Restaurant  Rotterdam
 17,5  Joelia  Rotterdam
 17  Schulten Hues  Zupthen
 17  Taiko Asian Cuisine by Schilo  Amsterdam
 17  Bord’Eau  Amsterdam
17  Le Restaurant  Amsterdam
17  Kasteel Heemstede  Houten
17  Lindehof  Nuenen
17  Fred  Rotterdam
17  Wollerich  Sint-Oedenrode
17  Leuf  Ubachsberg
17  De Nederlanden  Vreeland
16,5  RIJKS  Amsterdam
 16,5  Spetters  Breskens
 16,5  Perceel  Capelle a/d IJssel
 16,5  HanTing Cuisine  Den Haag
 16,5  Zarzo  Eindhoven
 16,5  Da Vinci  Maasbracht
 16,5  Aan de Zweth  Schipluiden
 16,5  Restaurant Hotel Merlet  Schoorl
 16,5  Valuas  Venlo
 16,5  Meliefste  Wolphaartsdijk
 16  Noble  Den Bosch
 16  Herberg Onder de Linden  Aduard
 16  Aan de Poel  Amstelveen
 16  Bolenius  Amsterdam
 16  Bordewijk  Amsterdam
 16  Halvemaan  Amsterdam
 16  Lastage  Amsterdam
 16  The White Room by Jacob Jan Boerma  Amsterdam
 16  Yamazato (Hotel Okura)  Amsterdam
 16  Apicius  Bakkum
 16  De Heeren van Harinxma  Beetsterzwaag
 16  Het Koetshuis  Bennekom
 16  Wolfslaar Restaurant  Breda
 16  AIRrepublic  Cadzand Bad
 16  La Provence  Driebergen – Rijsenburg
 16  Wiesen Restaurant  Eindhoven
 16  De Zwaan  Etten-Leur
 16  l’Atelier  Gulpen
 16  Ratatouille Food & Wine  Haarlem
 16  De Kromme Dissel  Heelsum
 16  Lucas Rive  Hoorn
 16  Hemelrijk restaurant  Hulst
 16  De Burgemeester  Linschoten
 16  ’t Amsterdammertje  Loenen a/d Vecht
 16  Chateau Neercanne  Maastricht
 16  Restaurant Rotisserie Tout á Fait  Maastricht
 16  Latour (Grand Hotel Huis ter Duin)  Noordwijk aan Zee
 16  Cordial  Oss
 16  Jaimie van Heije  Ouderkerk a/d Amstel
 16  Niven  Rijswijk
 16  ONE  Roermond
 16  FG Food Labs  Rotterdam
 16  De Vrienden van Jacob  Santpoort-Noord
 16  La Trinité  Sluis
 16  Aubergine  Steyl
 16  Podium onder de Dom  Utrecht
 16  Chateau St. Gerlache  Valkenburg a/d Geul
 16  Villa la Ruche  Voorburg
 16  Bretelli  Weert
 16  PUUR Zee Restaurant by Imko’s  Wijk aan Zee
 16  Katseveer  Wilhelminadorp
 16  Mijn Keuken  Wouw

Meer over GaultMillau 2018 leest u in ons speciale dossier…

Inter Scaldes

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet staat opnieuw op 19,5 punt in GaultMillau 2018.

 

 

 

 

 

 

 

GaultMillau 2018 – feiten en cijfers

  • De Gault&Millau-gids 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
  • Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
  • Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt
  • De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
  • De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
  • Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
  • Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).
  • Ruim 240 Prijs | Plezier restaurants in de gids – max. 40 euro voor 3-gangenmenu.
  • 35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.
  • 22 restaurants Veelbelovend: volgend jaar stijging mogelijk als de lijn van dit jaar wordt voortgezet.
  • Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
  • Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
  • Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)
  • Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).

 

Reageer op dit artikel