blog

Gratis reclame

Restaurant

Het duurt nog even voor het Nederlandse Bocuse-circus weer gaat draaien. Achter de schermen zijn de mensen van de Stichting Bocuse D’Or Nederland al weer druk bezig. Op 12 oktober 2009 is in De Rooi Pannen in Tilburg de Nederlandse finale. Dan wordt er bepaald wie er namens ons land mee gaat naar de Europese voorronde in Zwitserland in de zomer van 2010.

Gratis reclame

Welke koks zich hebben aangemeld, houdt de wedstrijdorganisatie nog even voor zich. Natuurlijk zullen er weer echte wedstrijdtijgers zoals onze deelnemer aan de laatste editie, Wim Klerks, bij zitten. Zij weten als geen ander hoe ze zich moeten voorbereiden en beschikken over wedstrijddiscipline. Maar je moet ook bereid zijn om er tijd in te steken. Zeker als je de Nederlandse finale wint, staat er een flink trainingsprogramma te wachten. Als je een eigen restaurant runt, kan dat passen en meten worden om je tijd te verdelen tussen werk en wedstrijd.

Maar het heeft ook een groot voordeel. Door naar buiten te treden, raakt je (bedrijfs)naam bekend in Nederland maar ook bij collega’s die je in de Europese voorronde en in de monidale finale ontmoet. Bij Les Jumeaux in Bennebroek weten ze er alles van. Toen hun chef, Wim Klerks, in Stavanger en Lyon, aan het koken was, ging hun restaurantnaam meerdere keren door de zaal. Ook in alle persuitingen werden ze in een adem genoemd met hun chef. Een mooiere reclame en nog gratis ook.

Het meedoen aan de Bocuse D’Or zet je restaurant in de spotlichten. Er komen gasten op af die wel eens bij een kampioen willen eten. Wedstrijdkoken is jezelf en je bedrijf promoten.Die ervaring had ook Toine Smulders nadat hij vorig jaar in Dubai tot ’s werelds beste kok werd uitgeroepen. De gasten wisten toen waar Tolkamer lag en kwamen naar Gelderland om te eten bij deze wereldkampioen. Dat zorgde voor extra omzet. De tijd die de chef in het wedstrijdkoken had gestoken, betaalde zich terug in klinkende munt.

Bianca Roemaat

Meer over Bocuse D’Or

Reageer op dit artikel