blog

Verslaving

Restaurant

Iedereen heeft wel een verslaving. Kenmerk: de bezitter ervan ontkent dat het een verslaving is. Zo ook de Nederlandse deelnemer aan de Boscuse D’Or, Wim Klerks.

Verslaving

Klerks presteerde het om in oktober in een tijdspanne van tien dagen twee keer mee te doen aan een kookwedstrijd. De eerste was de culinaire olympiade voor koks in Erfurt. Ruim 1100 chefs uit 51 landen namen deel. Samen met het nationale team sleepte hij goud en zilver in de wacht.

Koud een paar dagen terug in Nederland, wachtte de Prix Culinaire Le Taittinger. Een competitie met internationale allure. Twee keer won Klerks deze strijd maar nu moest hij genoegen nemen met plaats twee.

Wat bezielt een kok om zo kort achter elkaar mee te doen aan twee grote wedstrijden? Klerks is er nuchter over. Hij ziet het als een training voor Bocuse D’Or. Ook heeft hij nog wat ideetjes opgedaan voor garnituren en veel collega’s gesproken en in actie gezien die ook in Lyon meedoen.

Vanaf nu is er weinig tijd meer voor een wedstrijdje koken. Elke maandag trainen Klerks en zijn team in de voorbereiding naar Lyon. Maar zeg nooit nooit. Er is een kleine kans dat Klerks toch op de Horecava in Amsterdam mee doet aan De Gouden Koksmuts. ,Die heb ik nog niet gewonnen en het is een mooie training voor Lyon. Het aanmeldingsformulier heb ik hier al liggen.’’

Reageer op dit artikel