fotoreportage

Design MOJO’s eatertainment vol met ‘tatoeages

Restaurant

MOJO’S Eatertainment is net open en wel in een van de meest markante panden aan het Waagplein in Alkmaar. ESTIDA uit Amsterdam ontwierp en realiseerde het naar eigen zeggen ‘edgy urban interieur’. ‘Clubsfeer met stoere materialen en een rauw randje.

Design MOJO’s eatertainment vol met ‘tatoeages

MOJO’S Eatertainment is eigendom van Lilian Kops en Alex op de Weegh, die ook eigenaar zijn van De Buren en Abby’s in Alkmaar. Daar zorgde Estida ook voor de inrichting.

In het nieuwe bedrijf spreken zeker ligging aan hét plein van Alkmaar aan, het grote terras en het ruime pand an sich. Ook opvallend, volgens Estida: ‘Zowel voor- als achterin de zaak werd een vide ingebracht om de etage met de begane grond te verbinden. Robuuste metalen trappen verbinden de etages. Op de vloer een grof gevlamde leisteen.’

Verder zijn de zogeheten ‘rauwe tattoo-graphics’ eyecatchers, die tattoo-graphics komen zelfs terug in het speciaal ontworpen tapijt aan het plafond (!) Dat daarmee ook zorgt voor een goede akoestiek.

De keuken op de begane grond is, met zijn schuine glazen dak in de vide, als een atelier in een loft geplaatst. Op de eerste etage bevindt zich een grote bereidingskeuken.

Overdag is MOJO’S Eatertainment ‘de aanlegplaats’ voor een goede lunch en relaxen op het uitgebreide terras en ’s avonds is het Club Mojo’s, trendy tafelen in strak design. Een dj draait in het weekend zelfs door tot 03.00 uur.

 

Foto’s: Evelien van den Bogaert

Reageer op dit artikel