fotoreportage

Foto’s gerechten Bocuse d’Or

Restaurant

Jan Smink van De Librije heeft maandag 21 september 2015 samen met zijn commis Sander Verhaaf voor de tweede keer de Bocuse d’Or Nederland gewonnen. Bekijk hier zijn winnende gerechten en de gerechten die zijn mede-finalisten maakten in de wedstrijdkeukens. Smink won met tarbot met creme van kreeft en met gelakte zwezerik met krokante kalfswang. 

Foto’s gerechten Bocuse d’Or

Smink en Verhaaf gaan in mei 2016 Nederland vertegenwoordigen in Budapest bij de Europese finale van de Bocuse d’Or. Presteren ze goed dan mogen ze op wereldwijd niveau Nederland gaan vertegenwoordigen in Lyon in 2017.

Winnend Vis

Het winnende gerecht met vis bestaat uit tarbot met crème van kreeft, gebrande zwemvin (vlerk) en kokkels. Daarbij serveert hij gebakken avocado met ingezuurde amandelen. Verder ligt er bisque en gezouten citroenyoghurt op het bord. Gepofte en in kombuche gegaarde kreeft met zoetzure groenten maakt het geheel compleet.

Winnend Vlees

Het gerecht van Smink en Verhaaf met vlees bestaat uit gelakte zwezerik met krokante kalfswang.  Daarbij serveert hij een jus van kalf en 10 jaar gerijpte Barbadillo Manzanilla sherry. Dit wordt vergezeld van gebakken wangvet met sinas, gepofte aardappel met nier en mosterd en gestoofde wang met zuren en paddenstoel.
De foto’s van de gerechten zijn gemaakt door Kyonne Leyser.

De finalisten met hun commis:

Jan Smink – Sander Verhaaf
Emiel Kwekkeboom – Jules Wiringa
Stephan Nijst – Matthew Stittelaar
Kees Visser – Perry  Berkhout
Gert van der Heijden – Marcel IJzerman

Bekijk hier foto’s van de wedstrijd en de jurering van maandag 21 september. 

Reageer op dit artikel