fotoreportage

Foto’s: FG Restaurant op nieuwe locatie

Restaurant 3324

Nog vier dagen voor de officiële opening van FG Restaurant (**) van Francois Geurds op de nieuwe locatie, Katshoek 37b in Rotterdam. Vanaf dinsdag 9 augustus is het restaurant geopend voor zowel lunch als diner.

Foto’s: FG Restaurant op nieuwe locatie
Foto's: Daniel Verkijk

FG Restaurant op de nieuwe locatie heeft een volledig naadloze keuken, waar bacteriën geen schijn van kans hebben. Het restaurant telt 54 draaistoelen en een ultraluxe bar met 8 zitplaatsen én een ModBar, de, volgens Geurds, meest geavanceerde espressomachine ter wereld met alle belangrijke hardware onder de counter. ‘Qua design super mooi. Je ziet alleen maar een soort minitap die boven de bar uitkomt’, aldus Geurds. 

Vijftig procent van de zaak beslaat de keuken. Een keuken die speciaal werd gemaakt in Spanje. ‘Ik wil groeien en voor drie sterren koken’, zei hij in een eerder interview. En dus ging hij op zoek naar een nog mooiere locatie met een keuken met nog meer afzetruimte.

Om een kwaliteitsslag te maken worden sterrenrestaurants FG Restaurant (**) en FG Food Labs (*) buren van elkaar. ‘Een betere focus leidt tot betere prestaties.’

In het pand waar tot voor kort nog het tweesterrenrestaurant zat, opent de tweesterrenchef half september een FG Bistro. Zolang het pand nog niet wisselt van eigenaar, exploiteert Geurds er die bistro.

Lees meer over FG Restaurant in het magazine van Misset Horeca dat op 19 augustus verschijnt.

Reageer op dit artikel