fotoreportage

Horecainterieur: make-over voor restaurant Blue Amsterdam

Restaurant 845

Café-restaurant Blue Amsterdam heeft recent een restyling ondergaan. De horecazaak met 360-graden uitzicht over de stad werd compleet verbouwd. Bekijk hier de interieurfoto’s.

Horecainterieur: make-over voor restaurant Blue Amsterdam
Foto's: Marc Dorleijn

‘We wilden graag meer warmte en sfeer in het interieur’, aldus de ondernemers Loes (30) en Lotte de Vos (33) die samen met Willem Honnebier eigenaar van Blue Amsterdam zijn. Acht jaar geleden namen de zussen De Vos samen met Honnebier de toenmalige Brasserie Kalvertoren over. ‘We waren erg jong en pas net afgestudeerd en opeens verantwoordelijk voor een bedrijf met personeel. In de afgelopen acht jaar hebben we veel geleerd en is Blue Amsterdam niet meer weg te denken uit ons leven.’ Broer De Vos staat er in de keuken en hun ouders springen bij waar nodig.

Ontwerp

‘Het is zeven jaar geleden prachtig ontworpen, maar we wilden dit keer zelf meer bij het ontwerpproces betrokken worden’, aldus de zussen.  ‘We schakelden hiervoor een bevriende interieurarchitect in. Sander Vredeveld heeft jarenlange werkervaring bij diverse bureaus zoals Concrete en zocht toevallig net een eigen project. Het kwam precies samen met de verbouwingsplannen van Blue Amsterdam.’

Blue Amsterdam: Stadse boomhut

‘Blue Amsterdam is een oase van rust als je de drukke winkelstraten van Amsterdam wil ontvluchten. Dit gevoel wilden we meer benadrukken.’ Het contrast tussen de snelle drukke stad en de stilte die je ervaart als je dit van een afstandje bekijkt, moest terugkomen in de nieuwe inrichting. Interieurontwerper Sander Vredeveld bedacht hierdoor dat Blue eigenlijk een soort stadse boomhut zou moeten zijn en heeft dit idee als leidraad gebruikt bij zijn materiaalkeuze. ‘Resultaat: een fijne samenwerking en een warm en sfeervol interieur met veel hout, gekleurde stoelen, planten, bijzondere lampen en verrekijkers.’

Blue Amsterdam is zeven dagen per week geopend voor een kop koffie, ontbijt en lunch en borrel. ‘Ons enthousiaste personeel vertelt graag over het uitzicht en de gebouwen die vanuit de dertig meter hoge toren te zien zijn.’

Kalvertoren in de steigers 

Winkelcentrum Kalvertoren waarin Blue Amsterdam gevestigd is ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing. Over een aantal maanden staat de grootse heropening van het centrum op de planning met nieuwe winkels en een geheel nieuw uiterlijk. Tot die tijd blijft het restaurant gewoon bereikbaar.

Blue bevindt zich op de derde verdieping van winkelcentrum Kalvertoren, met ingangen aan de Kalverstraat, het Singel en de Heiligeweg. Blue Amsterdam is te bereiken met een glazen lift die schuin omhoog boven het dak van het winkelcentrum uitstijgt.

Reageer op dit artikel