fotoreportage

Marco Westmaas, Jacob Jan Boerma en Jannis Brevet: dinner at Parc Broekhuizen

Restaurant 3940

Volgens Jacob Jan Boerma van De Leest*** in Vaassen waren er nog nooit zo veel sterrenchefs bij elkaar als in maart 2017 op het nieuwe Parc Broekhuizen in Leersum. De nieuwe hotspot waarvan de exploitatie in handen is van Marco Westmaas. Een indrukwekkende internationale line-up kookte vier dagen voor de gasten. Op maandag 13 maart werd het event afgesloten met een walking diner van chefs als  Sven Elverfeld***, Jacob-Jan Boerma***, Martin Klein**, Moshik Roth**, Jannis Brevet**, Dieter Koschina** Matteo Ferrantino en Ian Kittichai.

Marco Westmaas, Jacob Jan Boerma en Jannis Brevet: dinner at Parc Broekhuizen
Indrukwekkende line up: van de eerste editie van Diner at the Parc op Parc Broekhuizen in Leersum.

Van 10 tot en met 13 maart 2017 kookten chefs uit de hele wereld bij Parc Broekhuizen, in totaal goed voor 20 Michelinsterren, samen met de eigen chef Marco Westmaas. Westmaas is eind vorig jaar begonnen als exploitant van Parc Broekhuizen. Hij runt er restaurant Voltaire en 22 hotelkamers. Daar komt nog een spa bij en ook restaurant Yard; in een oude boerderij op het landgoed zullen alle gerechten worden bereid op houtskoolvuur.

Dinner at the Parc

Dinner at the Parc begon 10 maart met een diner van Marco Westmaas en Ian Kittichai, gevolgd door een diner op zaterdag van Westmaas en driesterrenchef Heinz Beck van La Pergola*** in Rome. Zondag kookte Westmaas samen met Paolo Casagrande van Lasarte*** in Barcelona, gevolgd door een lunch op maandag van hetzelfde duo toppers met als afsluiting de kitchen party van maandag 13 maart.

Jannis Brevet, een chef die trouw is aan de keuken in Kruiningen, maakte graag een uitzondering voor dit spektakel, zo zegt hij tegen Misset Horeca. ‘Marco is een goede vriend. We zijn hier allemaal vrienden en ik zie ook veel bekende gezichten.’ Om die reden sprong ook Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl bij, hij hielp Arturo Dalhuisen, Ewout Eleveld en Jacob Jan Boerma van De Leest een handje. ‘Zo veel toppers bij elkaar aan het werk in Nederland is echt zeldzaam. En uniek.’

>> Marco Westmaas naar Parc Broekhuizen

 

Reageer op dit artikel