fotoreportage

Horecainterieur: 3 Keuken & Bar

Restaurant 751

3 heeft alles wat er in Oudewater nog in de horeca miste. Overdag een fijne plek voor een goede koffie of lunch en in de avond ‘the place to be’ voor een bijzonder glas wijn of bier met bijpassende bites. Bovendien lokte 3 Bernard Tesink zijn wijnwinkel uit om af en toe weer de SVH Meestergastheer te spelen.

Horecainterieur: 3 Keuken & Bar

De eigenaar van het pand, de broer van Bernard Tesink, had elk jaar wel weer een nieuw horecabedrijf in het gebouw. Tot hij eens zijn broer peilde, die in 2015 De Burgemeester* (Linschoten) had verruild voor een wijnspeciaalzaak met importbedrijf. Tesink startte onlangs 3 Keuken & Bar in Oudewater.

In oudewater ontbrak zo’n zaak als 3 Keuken & Bar

‘Ik miste de horeca, zo’n winkel is soms toch een beetje saai’, vertelt Tesink. ‘Oudewater staat naast Gouda als enige andere stad van het groene hart in The Lonely Planet. Bovendien was er geen plek waar je van de ochtend tot de avond van bijzondere drankjes en hapjes kunt genieten.’

Verbouwing van 7 maanden

In zeven maanden tijd werd het pand – tegenover het stadhuis, dus altijd een bruid in de buurt – omgetoverd tot een hotspot. ‘Ik doe dit samen met chef Sander Kwakkenbos, die ik nog ken van De Burgemeester. Bovendien kan ik hier ook mijn wijn- en bierideeën kwijt. We werken met een kleine vaste opslag op de winkelprijs van de wijn.’

3 Keuken & Bar
Visbrug 3, Oudewater

Cijfers

45
couverts binnen en 40 couverts op de brug buiten

250.000
euro investering voor keuken en inrichting

3
koks en 1 leerling, 3 vaste krachten in de bediening en tot 10 oproepkrachten bij drukte

17
euro voor proefplank met 3 bijzondere bieren en bijpassende hapjes

Beeld: Fotobureau Roel Dijkstra en Jan Bartelsman

 

Meer interieurfoto’s bekijken van restaurants in Nederland? Kijk hier.

Reageer op dit artikel