fotoreportage

Horecainterieur: De Jongens van Zand en Klei in Breda

Restaurant 970

In acht weken tijd stampten ‘De Jongens’ een restaurant uit de grond aan de rand van het centrum van Breda: De Jongens van Zand en Klei. Met de aardappel als rode draad. Met verschillende rassen, bereidingen, combinaties en bijzondere dranken van aardappel geven Miranda Brouwers en Tako Hoefsloot de pieper een gezond en sexy imago.

Horecainterieur: De Jongens van Zand en Klei in Breda
VFN#2601 Sfeerverslag van aardappelrestaurant 'De jongens van Zand en Klei' in Breda

De Jongens hebben passie voor alles wat uit het zand of de klei komt en een beetje in de vergetelheid is geraakt. ‘We gebruiken bij De Jongens van Zand en Klei aardappels van bijzondere rassen die geteeld worden door kleine boertjes in Brabant en Zeeland’, vertelt Tako Hoefsloot. ‘De kwaliteitscontrole is in handen van onze expert en partner Jansen-Dongen, een aardappelgroothandel.’

Wall of Potatoes bij De Jongens van Zand en Klei

Naast de aardappel staan ook wortelen en knollen in de belangstelling, maar de nadruk ligt toch op culinaire uitstapjes met de aardappel. ‘Zo schenken we pieperbier en hebben als dessert aardappelijs’, licht Miranda Brouwers toe. De inrichting van het pand, met veel aardappelaccenten en een wall of potatoes, is gedaan door ArtichauD geassisteerd door Brouwers. Wat de toekomst brengt, kan het ondernemersduo niet zeggen maar hun droom is – bij succes – het concept verder uit te bouwen én ooit op Schiphol een vestiging te hebben.

Cijfers

De Jongens van Zand en Klei
Adres: Veemarktstr. 76, Breda

32
couverts binnen en 40 couverts buiten in het zand

150.000
euro investering voor inrichting met eigen vermogen

17
gerechten met aardappel op menu waaronder paPpas, speciale ‘taPpas’ met aardappel in de hoofdrol

9
personeelsleden, waarvan 3 fte’s en 6 flexwerkers

Meer restaurantnieuws

Reageer op dit artikel