fotoreportage

Foto’s: The Butcher op Ibiza

Restaurant 2094

The Butcher, de Amsterdamse burgerbar, is een vestiging gestart op Ibiza. Het is niet de eerste vestiging over de grens, Berlijn was Ibiza een stap voor. Op Ibiza zit The Butcher in het boutiquehotel Sir Joan bij Izakaya Asian Kitchen & Bar. Het is de zesde vestiging van het burgerrestaurant. De zevende opent binnenkort in Milaan. Binnenkijken?

Foto’s: The Butcher op Ibiza

The Butcher brengt een all-day en full-service concept dat van 12.00 PM tot 8.00 AM geopend is. Haute fastfood wordt à la minute met de meest verse ingrediënten bereid. De chefs werken alleen met de beste kwaliteit Aberdeen Angus beef. Elk aspect van de burgers krijgt de aandacht die het verdient; van de mix van kruiden en het vlees tot de geheime Butcher-saus en het semi-brioche brood.

The Butcher in Amsterdam startte in 2012. Het is een concept van The entourage Group waarvan Yossi Eliyahoo oprichter en mede-eigenaar is.  Tot deze groep behoren ook Momo, Mr Porter, The Duchess en Izakaya.

‘Als creatief ondernemer visualiseer ik concepten voor ze daadwerkelijk bestaan. Ik creëer concepten voor lokale stedelingen, terwijl ik ze tegelijkertijd iets compleet nieuws wil laten beleven. Het is cruciaal om een markt tot in detail te leren kennen; je kunt het karakter van een stad en de achtergrond van haar bewoners niet negeren. Ik ontwikkel concepten van begin tot eind, waarbij ieder detail telt. Elk aspect moet dezelfde uitstraling hebben, dezelfde taal spreken. Ik creëer geen restaurants; ik creëer belevingen.’- Yossi Eliyahoo, oprichter en mede-eigenaar van The Entourage Group.

Ontwerper van The Butcher Ibiza

De prijswinnende architecten van Baranowitz + Kronenberg lieten zich voor de locatie op Ibiza inspireren door het maritieme leven van de Balearen, de eilandengroep waartoe Ibiza behoort. De kenmerkende stijl van The Butcher, met onder andere Delfts blauw tegelwerk, komt samen met zeemannentatoeages, zeilen, masten en navigatiekaarten.

Over The Butcher

Sinds 2012 is The Butcher actief met een start aan de Albert Cuyp en zijn K.I.Q. (keep it quiet) geheime keuken. Het succes van de eerste burgerbar zou leiden tot de opening van The Butcher West (2014), de The Butcher on Wheels foodtruck (mei 2016), The Butcher Berlijn (2016), The Butcher Nine Streets (2016), The Butcher Social Club (2016) en vanaf nu ook op Ibiza.

De beelden zijn geschoten door Elly Raamsteeboers.

Meer over The Entourage Group op Misset Horeca >>>

Reageer op dit artikel