fotoreportage

Horecainterieur: Binnenkijken bij Fishbar Monk in Haarlem

Restaurant 740

In eerste instantie dachten de eigenaren eraan om een vleeszaak te openen naast hun andere zaak Roast, waar kip de boventoon voert. Maar toen achtereenvolgens TerMarsch en Morris in Haarlem met op vlees gebaseerde restaurants openden, moest het roer snel om. De keuze viel op vis.

Horecainterieur: Binnenkijken bij Fishbar Monk in Haarlem

‘We hadden al eens tegen Cathy & Imko Binnerts gezegd dat we interesse zouden hebben in het pand, mocht Wijn & Ko eruit gaan. Het zit naast Roast, dus zo’n kans mochten we niet laten lopen’, vertellen Bas Lammersen en Michael Kras – de mannen achter Monk maar ook Roast Chicken en The Egg Store – over het pand van Monk.

‘Haarlem had vis nodig’

Hoewel het niet hun eerste liefde is, vinden ze het geweldig om met vis te werken. ‘Net als bij onze andere zaken houden we het simpel, en dat werkt echt perfect bij vis’, stelt Lammersen. Oesters worden geopend aan de bar en het aanbod van de dag wordt gepresenteerd op ijs in een toonbank voor de keuken. Het succes in de opstartperiode sterkt Kras in zijn conclusie: ‘Haarlem had echt vis nodig.’

Cijfers

Fishbar Monk
Turfmarkt 20, Haarlem


fte’s vast en oproep, waarvan 4 in de keuken en 5 in de bediening

84
couverts binnen inclusief de bar en 50 couverts op het terras

90.000
euro financiering voor verbouwing/inrichting waarvan 80.000 eigen geld, 10.000 van leveranciers

7
weken duurde de verbouwing, en nog voor de zomer open

Lees hier de geheimen van een goed concept. 

Foto's

Reageer op dit artikel