fotoreportage

Horecainterieur: archeoloog en ingenieur starten pizzeria Old Scuola

Restaurant 763

Winst- en omzetmaximalisatie is niet de doelstelling van Marco Zander en Daniël van der Stel met hun restaurant. ‘Bij Old Scuola in Rotterdam gaat het om de kwaliteit van de pizza en de beleving van de gasten.’

Horecainterieur: archeoloog en ingenieur starten pizzeria Old Scuola
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant Rotterdam / Old Scuola pizza

Na een avondje werken in een Italiaans restaurant besluiten Marco Zander en Daniël van der Stel dat hun toekomst ligt in de horeca en niet in hun studie. Ze schaften een pizza-oven aan en begonnen hun streven naar de perfecte pizza met een tournee van 5 jaar met een mobiele pizzeria langs festivals en events.

Experimenteren in laboratorium

‘Iedereen heeft het over meer couverts, maar bij Old Scuola gaat het om de kwaliteit van de pizza en de beleving van de gasten. Dit pand is ons hoofdkantoor en laboratorium tegelijk in de vorm van een pizzarestaurant’, zegt Van der Stel. ‘Hier kunnen we perfect experimenteren met ons deeg. Omdat het een vaste locatie is, kunnen we alle variabelen die van invloed zijn op de 72-urige gisting nu veel beter onder controle houden dan in onze mobiele pizzeria’, verklaart archeoloog Zander.

Flagshipstore

‘De locatie is helemaal top, een beetje in de luwte maar nog op loopafstand van het hart van de stad. Chapeau ook voor de pandeigenaar, die veel moeite heeft gedaan om ons te overtuigen’, besluit Van der Stel. ‘Het voelt haast als onze eigen flagshipstore.’

Cijfers Old Scuola

Achterklooster 1, Rotterdam

320
vierkante meter restaurant en keukenruimte, plus een terras

6
fte’s vast personeel en 15 oproepkrachten

500.000
euro investering in de high tech pizzaovens, keuken en de inrichting

120
couverts binnen en 80 couverts op het terras

Meer nieuws uit Rotterdam

Foto's

Reageer op dit artikel