nieuws

Alliance breidt uit en verhoogt prijzen

Restaurant

We hebben de aanbevelingen van Koninklijk Horeca Nederland ter harte genomen’, zei voorzitter Fons van Groeningen maandag, tijdens de bijeenkomst van de Alliance Gastronomique in Eindhoven.

De Alliance maakte tijdens het samenzijn in de Technische Universiteit niet alleen de toetreding van maar liefst vier nieuwe leden bekend, maar gaf ook aan dat de Alliance-menu’s per 1 januari in prijs worden verhoogd. ‘We hebben allemaal te maken met forse kostenstijgingen en daarom hebben we besloten nu met z’n allen de prijzen te verhogen. Straks, als we met één Europese munt werken, zal het Europese volk duidelijk worden hoe laag de prijzen in Nederland feitelijk nog steeds zijn. Dan kunnen de mensen eindelijk goed vergelijken.’

De bijeenkomst in Eindhoven stond natuurlijk vooral in het teken van de toetreding van vier nieuwe Alliance-leden. Het Koetshuis in Bennekom, De Roggebot in Kampen, Hermitage in Ridderkerk en Kasteel Diependael in het Belgische Elewijt mogen zich per 1 januari Alliance-restaurant noemen. Ze werden op flitsende wijze bij pers en collega’s geïntroduceerd. In totaal komt de club hiermee op 42 leden, een ‘all time high’. De vier nieuwe leden presenteerden zich in de bijzondere University Club van de TU met een keur aan exclusieve hapjes, begeleid door champagne.

Reageer op dit artikel