nieuws

Escoffier Prijs voor Peter Bruins van De Bokkedoorns

Restaurant

Peter Bruins, maître-sommelier van restaurant De Bokkedoorns in Overveen, is door de Alliance Gastronomique Néerlandaise geëerd met de Alliance Escoffier Prijs. Met deze prijs wil het culinaire samenwerkingsverband van toprestaurants Bruins eren vanwege zijn bijdrage de kookkunst in Nederland te verhogen.

Peter Bruins ontving de prijs uit handen van Alliance-voorzitter Didi Whitlau ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bij De Bokkedoorns. In 2000 behaalde Bruins de titel SVH-Meestergastheer, tot tweemaal toe werd hij genomineerd voor de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs en zesmaal riepen de Nederlandse collega’s hem uit tot Beste Gastheer van Nederland. In 1991 deelde hij mee in de eer van de toekenning van de tweede Michelinster aan De Bokkedoorns.

‘Peter Bruins is een Meester in Gastvrijheid’, aldus Whitlau. ‘Hij bezit de kunst het iedere gast naar de zin te maken. Als trait-d’union tussen keuken en gast weet hij de waarden van de kookkunst op de zijn bekende sympathieke wijze op de gast over te brengen. De Alliance-restaurateurs zijn van mening dat Bruins hiermee de invulling geeft aan het gastheerschap die het verdient.’

Bij het verschijnen van de Nederlandse uitgave van het beroemde vakwerk “Le Guide Culinaire” van Auguste Escoffier heeft de Alliance deze prijs ingesteld. De Alliance wil daarmee diegene eren, die op bijzondere wijze aan de verhoging van de kookkunst in Nederland heeft bijgedragen. Uitgangspunt daarbij is dat voor een positieve culinaire ontwikkeling de kennis van de traditionele keuken onontbeerlijk is. Naast een oorkonde bestaat de prijs uit een speciale luxe driedelige editie van de Nederlandse uitgave van “Le Guide Culinaire”.

Reageer op dit artikel