nieuws

GaultMillau legt Ronald Giphart vast

Restaurant

De schrijver Ronald Giphart reikt op zondag 20 november de prijzen voor Chef van het Jaar 2006 en Belofte van het Jaar 2006 uit. Dit gebeurt bij de lancering van de nieuwe editie van de restaurantgids GaultMillau tijdens het evenement Champagne aan Zee in het Kurhaus Hotel in Scheveningen.

De prijzen van GaultMillau kwamen vorig jaar terecht bij respectievelijk Jonnie Boer(Chef) en Jacob Jan Boerma(Belofte). Het is nog niet bekend wie er dit jaar voor de prijzen genomineerd zijn. Dit wordt op 23 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in The Grand in Rotterdam.

Ronald Giphart is een vooral onder jongeren zeer populaire schrijver. Zijn boeken als ‘Ik ook van jou’, ‘Het feest der liefde’ en ‘Giph’ spelen zich vooral af in het Nederlandse studentenmilieu. De boeken vol seks staan steevast bovenaan de boekenlijsten van veel scholieren. De inmiddels 40-jarige Giphart is veel te zien op televisie.

Nederlandse editie

GaultMillau verscheen vorig jaar voor het eerst met een volledig Nederlandse editie en zegt nu al een belangrijke plaats te hebben verworven in de Nederlandse culinaire wereld. De nieuwe uitgave bevat recensies van meer dan zeshonderd restaurants. Het concept komt uit Frankrijk en werd twee jaar geleden hier geïntroduceerd met een Benelux-gids.

Reageer op dit artikel