nieuws

Overleven bij Ramsay

Restaurant

Hartverscheurend, pijnlijk en een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Ron Blaauw van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel liep stage bij Gordon Ramsay in Londen. Een hele week, en dat was lang genoeg. In de stand van Misset Horeca/Horeca Journal deed hij zijn verhaal.

Over hoe bij Ramsay de knoet over het personeel wordt gelegd. Over hoe hij zich met tientallen collega’s in een bedompte kelder gebukt bij schaars licht moest omkleden. Over hoe het personeel in schafttijd naar de snackbar rent voor een energydrink, omdat je bij Ramsay zelf alleen een slok kraanwater krijgt. Over hoe hij totaal afgeknapte leerlingen huilend in de kroeg zag en over hoe leveranciers werden geschoffeerd. Ramsay zelf heeft hij die week trouwens niet gezien, die was te druk met zijn nieuwe zaak in Claridge.Was er ook nog iets positiefs te melden, wilde een toehoorder weten. ‘Ja, de discipline bij Ramsay is helemaal af’’, liet Blaauw weten. ‘Het is daar topkoken, drie sterren Michelin. Ik heb zelf geen sterren, maar ik denk ook dat niemand ze zou willen als je ze op zo’n manier moet verdienen.’

Reageer op dit artikel