nieuws

Pascal Jalhaij onderhandelt met Lloyd Hotel

Restaurant

De kans dat Pascal Jalhaij chef-kok wordt van het nieuwe Lloyd Hotel in Amsterdam is sterk toegenomen. Vorige week berichtte Misset Horeca dat het om een gerucht ging, inmiddels meldt een kennis van Jalhaij op de internetsite van Google.nl dat hij in onderhandeling is met het Lloyd Hotel.

Alhoewel Jalhaij’s kennis meldt, ‘maar niets is nog zeker’, lijkt een overgang een kwestie van tijd te zijn. Jalhaij zelf is al enkele dagen niet bereikbaar om zijn toekomstplannen toe te lichten. De tweesterrenkok verraste onlangs door zijn vertrek aan te kondigen bij Restaurant Vermeer in Amsterdam.

Het nieuwe Lloyd Hotel komt in een spraakmakend gebouw in het Oostelijk Havengied. Het pand met rijkversierde gevel dateert uit 1920, waarbij het hotel destijds als wachtruimte voor landverhuizers uit Oost-Europa fungeerde. Van 1964 tot 1989 deed het gebouw dienst als jeugdgevangenis. Tot voor kort had het gebouw een sociale bestemming als woon- en werkplaats voor kunstenaar. Vanaf 15 augustus is het weer een hotel met 120 kamers, een bar en een restaurant. Een restaurant waar zeer waarschijnlijk Jalhaij zijn kookloopbaan voortzet.

Reageer op dit artikel