nieuws

Toine Smulders naar Villa Copera

Restaurant

Toine Smulders is de eigenaar van restaurant Villa Copera in het Gelderse Tolkamer. De SVH Meesterkok is bekend als voormalig kok van restaurant De Beukenhorst in Winsterswijk en tweevoudig winnaar van de prestigieuze kookwedstrijd om De Zilveren Champignon.

Dat maakt Villa Copera bekend in haar nieuwsbrief. Smulders start op 1 maart 2007. Voor zijn komst gaat de zaak op de schop, zo laat de nieuwe eigenaar Smulders weten. Mark Bergevoet blijft in de bediening werken. Kelly Bod verlaat de zaak en ‘zal haar carrière elders voortzetten’. Kiek van de Klauw wordt de nieuwe gastvrouw van Villa Copera.

Kookstudio

Bergevoet is in zijn nopjes met de komst van de ervaren kok. ‘Toine heeft als patron/cuisinier ruim vijftien jaar restaurant De Beukenhorst op de landelijke kaart gezet. Tevens heeft hij verschillende nationale en internationale kookwedstrijden gewonnen, waaronder de Grand Prix Saissonier’, aldus Bergevoet.

Met de komst van Smulders gaat er veel veranderen bij Villa Copera. Zo wordt het interieur aangepakt en wordt er een groot terras gemaakt. Daarnaast zal Smulders leiding geven aan een kookstudio waar kooklessen worden gegeven. ‘We gaan de hele zaak strippen. Het is een unieke locatie met veel potentie’, aldus Smulders, die in oktober in gesprek ging over Villa Copera nadat hij afzag van een eetgelegenheid in Villa Ruimzicht in Doetinchem.

Zilveren Champignon

Toine Smulders kookte jarenlang voor toprestaurant De Beukenhorst in Winsterswijk. Na zijn vertrek ging hij aan de slag bij het opkomende Giga’s in Ellecom. Daar werkte hij één jaar. Vervolgens hield hij zich enige tijd bezig met adviserende rollen bij restaurants. Smulders maakte in het verleden naam als wedstrijdkok. Hij won tweemaal de wedstrijd om de Zilveren Champignon, in 1996 en in 2000.

Zie ook:

Smulders weg bij Beukenhorst (jan, 2005)

Toine Smulders naar Villa Copera

Reageer op dit artikel