nieuws

Twee nederlandse topscoorders in restaurantgids Gault Milau

Restaurant

De eerste tweetalige Beneluxeditie van de Gault Millau restaurantgids is in aantocht. Op 16 februari wordt de gids in de Hotelschool in Den Haag gepresenteerd. Zo’n 400 eetgelegenheden in Nederland zijn opgenomen. Twee Nederlandse restaurants hebben de hoogste score, 19/20, behaald. Om welke bedrijven het gaat, wil uitgever Ronald de Groot niet verklappen. ‘Eén van de bedrijven zal verrassen, het andere niet.

De gids hanteert een quotering en geeft gedetailleerde besprekingen. Daarin verschilt ze van andere gidsen zoals Michelin. Volgens de makers van de Gault Millau staat de Nederlandse gastronomie op een hoog peil, in vergelijking met de rest van Europa.

Naast Nederland zijn in de gids ook 900 adressen in België en 60 in Luxemburg opgenomen. Een Belgische kok heeft een hoge score van 19,5 op 20 en vier koksmutsen gescoord.

De gids hanteert een quotering en geeft gedetailleerde besprekingen. Daarin verschilt ze van andere gidsen zoals Michelin. Volgens de makers van de Gault Millau staat de Nederlandse gastronomie op een hoog peil, in vergelijking met de rest van Europa.

Naast Nederland zijn in de gids ook 900 adressen in België en 60 in Luxemburg opgenomen. Een Belgische kok heeft een hoge score van 19,5 op 20 en vier koksmutsen gescoord.

Reageer op dit artikel