nieuws

Wegrestaurants zijn Oost-Europeanen beu

Restaurant

Wegrestaurants hebben het helemaal gehad met Oost-Europese chauffeurs. Ze spenderen geen geld, maken een rommel op de parkeerplaats en houden Nederlandse truckers weg. Eigenaren van wegrestaurants treffen maatregelen.

Wegrestaurants zijn Oost-Europeanen beu

Dat meldt De Telegraaf, die een belronde maakte langs wegrestaurants in de grensstreek. Chauffeurs uit Polen, Letland, Rusland en Tsjechië vormen de grootste veroorzakers van problemen. Eigenaren van wegrestaurants verzinnen allerlei manieren om de chauffeurs te verjagen.

Wim Hellegers van wegrestaurant Frans op den Bult in Deurningen geeft truckers die niet binnenkomen een ‘parkeerboete’ van tien euro. Het geld krijgen de truckers terug wanneer ze een maaltijd nuttigen in het restaurant.

Truckstop De Ketting in het Groningse Ter Apel vraagt de aanrijdende truckers wat ze van plan zijn. ‘Als ze niet binnen willen komen, verzoeken we ze vriendelijk doch dringend te vertrekken’, aldus eigenaresse Sanders in De Telegraaf.

Wegrestaurant Heierhoeve in Venlo hanteert met succes uurtarieven om te parkeren. ‘In het verleden hadden we hier regelmatig barbecueënde voormalige Oostblokkers staan. Nadat we twee euro parkeergeld per uur vroegen werd dat al minder, maar sinds we vier euro in rekening brengen blijven ze massaal weg’, aldus een medewerker.

Reageer op dit artikel