nieuws

Zeeuws toprestaurant Inter Scaldes uitgebrand

Restaurant

Een van de bekendste en meest gerenommeerde restaurants van Zeeland, Inter Scaldes in Kruiningen, is woensdag geheel door brand verwoest. Volgens de brandweer begon de brand rond 18.00 uur in de toiletruimte, maar sloegen de vlammen binnen korte tijd over naar het rieten dak van het hoofdgebouw.

De brandweer was met negen wagens ter plaatse. De brand was woensdagavond laat onder controle, maar het nablussen duurde tot ver in de nacht, meldde de brandweer. De schade wordt geschat op enkele miljoenen euro’s.

Restaurant Inter Scaldes heeft al jaren twee Michelinsterren en was aangesloten bij de organisaties Patrons Cuisiniers en Relais Chateaux. Het restaurant stond onder leiding van de Zeeuwse chef-kok Jannis Brevet.

De brandweer was met negen wagens ter plaatse. De brand was woensdagavond laat onder controle, maar het nablussen duurde tot ver in de nacht, meldde de brandweer. De schade wordt geschat op enkele miljoenen euro’s.

Restaurant Inter Scaldes heeft al jaren twee Michelinsterren en was aangesloten bij de organisaties Patrons Cuisiniers en Relais Chateaux. Het restaurant stond onder leiding van de Zeeuwse chef-kok Jannis Brevet.

Reageer op dit artikel