nieuws

Restaurants voorzichtig met prijsverhogingen

Restaurant

Restaurants in ons land zullen voorzichtig zijn met het verhogen van prijzen, zo wordt verwacht. Dit in tegenstelling tot België waar de horecavoorman eerder deze week prijsverhogingen in restaurants aankondigde.

Restaurants voorzichtig met prijsverhogingen

Sectorvoorzitter Koninklijk Horeca Nederland (KHN) Leo van Eeghem verwacht niet dat restaurants in ons land snel de prijzen gaan verhogen. Van Eeghem wijst op eerdere prijsstijgingen in de voedseleconomie. ‘Toen is er niet of nauwelijks gereageerd’.

Begin deze week maakte de voorzitter van de Federatie Horeca Brussel, Yvan Roque, bekend dat Belgische restaurants de prijzen gaan opschroeven. Dit als gevolg van het duurder worden van brood, vlees, kip, graan en pasta.

Van Eeghem wijst op andere kostencomponenten voor Belgische restaurants. ‘Ze zijn wettelijk verplicht een derde maand te betalen, dat is 8 procent van de loonsom, en het BTW-tarief ligt hoger dan in Nederland’.

Eind vorige week kondigde supermarkten aan de prijzen te gaan verhogen. Volgens Distrifood.nl gaat het om flinke prijsverhogingen bij vooral de versgroepen zuivel, brood, kaas en chocolade.

Zie ook

Reageer op dit artikel