nieuws

The Fat Duck-talent start zaak in Asten

Restaurant

De Nederlandse horeca lijkt er weer een veelbelovende kooktempel bij te krijgen. In Asten nabij Eindhoven opent niemand minder dan François Geurds restaurant Puur. De 31-jarige Geurds was de afgelopen twee jaar de rechterhand van de absolute wereldkok Heston Blumenthal.

The Fat Duck-talent start zaak in Asten

Het nieuws over de komst van Geurds naar Nederland wordt gemeld door de nieuwsbrief van Lekker.

De cv van jeugdige Geurds is er een om u tegen te zeggen. Na de Nederlandse sterzaken De Karpendonkse Hoeve, Chalet Royal en Parkheuvel in Rotterdam kwam hij terecht bij het Britse driesterrenrestaurant The Fat Duck, samen met El Bulli door velen de beste restaurants ter wereld genoemd.

Na twee jaar als souschef bij kookgenie Heston Blumenthal te hebben gewerkt, begint hij binnenkort voor zichzelf in zijn geliefde Brabant. Restaurant Puur in Asten krijgt slechts 38 couverts en moet eind augustus de deuren openen. Gastheer wordt Wim van der Heijden.

‘Dit moet mijn levenswerk worden. De basis wordt de klassieke keuken, maar ik ga een aantal van de dingen zoals geleerd bij Blumenthal doen. Ik wil twee menu’s voeren: één met vis- en vleesgerechten en één met uitsluitend groenten als basis. Alles biologisch en veel uit de omgeving’, aldus Geurds in De Telegraaf vanochtend.

Geurds sloeg diverse aanbieden af om ergens chef-kok te worden. Hij vindt het tijd om nu op eigen been te staan. ‘Er zit zo veel in mijn hoofd. Het zou zonde zijn om dat niet voor mezelf te gebruiken’.

Reageer op dit artikel