nieuws

Cordial in Oss dendert top-10 binnen

Restaurant

Restaurant Cordial in Oss en De Zwethheul in Delft maken flinke indruk in de bovenste regiones van de nieuwe ranglijst van restaurantgids Lekker. Cordial komt de top-10 binnen door te stijgen van dertien naar zeven. De Zwethheul klimt van tien naar zes. Maar bij blije gezichten horen ook teleurstellingen.

Cordial in Oss dendert top-10 binnen

Zo moet De Bokkedoorns in Overveen een stapje terug doen. Het restaurant van John Beeren met chef-kok Lucas Rive in de keuken levert drie plaatsen in. Vorig jaar stond De Bokkedoorns nog op nummer zes. Dit jaar moet het bedrijf het doen met een negende plaats.

Achter de ‘grote drie’ van dit jaar (Oud Sluis, Beluga en De Librije) vinden we De Leest in Vaassen terug op een vierde plek. Vijfde staat restaurant La Rive van het Amstel Hotel in Amsterdam. De eetgelegenheid met Edwin Kats aan het culinaire roer stijgt twee plaatsen.

Op plaats zes dus De Zwethheul en zevende Cordial. Op de achtste positie handhaaft Chapeua! in Bloemendaal zich. Achter De Bokkedoorns maakt Ron Blaauw de top-10 compleet. Blaauw maakt dit jaar grote sprongen, gezien zijn negentiende plek vorig jaar.

De komst van Cordial en Ron Blaauw in de top-10 gaat ten koste van Seinpost in Scheveningen en Parkheuvel in Rotterdam. Seinpost daalt van negen naar elf en Parkheuvel valt terug van drie naar achttien.

Let op: extra Michelinnieuwsbrief

November gidsenmaand. In de laatste week van de maand komt de moeder aller gidsen uit: de Michelingids. Veel koks zitten er er met smart op te wachten. Michelin kiest dit voor een perspresentatie zonder aanwezigheid van koks. Wilt u het Michelinnieuws echter zo snel mogelijk hebben? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en ontvang 27 november in de middag een extra Michelinnieuwsbrief.

Schrijf u nu in….

Reageer op dit artikel