De Echoput kiest voor andere nieuwbouwmaterialen

De nieuwbouwplannen van hotel-restaurant De Echoput in Hoog-Soeren worden gewijzigd. De commissie voor ruimtelijke kwaliteit (CRK) van de gemeente Apeldoorn vindt dat de gekozen materialen niet overeenkomen met de bosrijke omgeving.

De eigenaren Peter en Carla Klosse van het gerenommeerde horecabedrijf stappen daarmee af van het oorspronkelijke idee het gebouw van grillige natuurstenen te voorzien, gecombineerd met een houten toren. Ze kiezen nu voor grove dikke bakstenen, in verschillende tinten bruin.

De CRK is blij verrast door de verandering, zo laat de organisatie weten in de regionale krant De Stentor. Dat gold ook voor de afmeting van het gebouw, dat drie meter krimpt. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor auto’s op de parkeerplaats. ‘Elke kamer is dertig centimeter kleiner geworden, maar zit nog ruim boven de norm van een vijfsterrenhotel’, aldus Klosse.

De Echoput krijgt een metamorfose. Het restaurant is tegen de grond gegaan en maakt plaats voor een hotel annex restaurant. Eigenaar Klosse komt hiermee tegemoet aan de wens van gasten die na een diner graag willen overnachten in het bedrijf.