nieuws

De Librije lonkt naar buitenland

Restaurant

De kans is groot dat er een tweede Librije komt. Jonnie en Thérèse Boer werken serieus aan de voorbereiding om een restaurant te openen in het buitenland. In Zwolle wordt al internationaal personeel opgeleid.

De Librije lonkt naar buitenland

We zijn bezig, zegt Jonnie Boer. ‘Iemand wil De Librije namaken in het buitenland, ergens in Azië. We zijn in Zwolle bezig mensen aan het voortrainen. Er lopen internationale talenten tussen die niet vastzitten aan Zwolle. Ik wel.’

Boer denkt dat het nog wel een jaar duurt voordat de deuren van zijn restaurant in het buitenland open gaan. De topkok volgt strak zijn pad en wijkt daar niet van af. Wel stelt hij dat hij ter aller tijden in Zwolle aanwezig is wanneer er een dergelijk buitenlands avontuur van start gaat.

Boer zegt regelmatig aanbiedingen te krijgen, maar alleen ja te zeggen wanneer hij er honderd procent achter staat. ‘We krijgen aanbiedingen uit heel de wereld. Uit New York, China, Moskou. Uit Djedda kreeg ik per mail een miljoenenaanbod. Maar ik ga niet zo maar een pand open trappen en een kokkie neerzetten. Ik wil een waterdicht plan.’

De Librije is volop in beweging. Dit jaar openen de Boertjes een hotel in de oude gevangenis van Zwolle. Naast het driesterrenrestaurant heeft De Librije al enkele jaren een winkel, shop-in-shops in warenhuizen en sinds vorig jaar een steeds actiever wordende caterintpoot onder de naam Food on Tour.

Daarnaast kookt Boer regelmatig buiten de deur. Zo verzorgde hij vorig jaar een groot, prestigieus diner in het Franse Limoux en bedacht hij maaltijden voor de Duitse vliegmaatschappij Lufthansa.

Reageer op dit artikel