nieuws

Den Blijker krijgt Las Palmas nu pas op rails

Restaurant

Herman den Blijkers restaurant Las Palmas heeft te maken gehad met een zeer stroeve start. Pas nadat chef-kok Martin Ozinga overkwam van het verkochte Groot Paardenburg begon het te lopen in het Rotterdamse visrestaurant.

Den Blijker krijgt Las Palmas nu pas op rails

Dat schrijft Telegraaf-journalist Ton de Zeeuw in een recente over Las Palmas. De Zeeuw is zeer tevreden over Las Palmas en beoordeelt het restaurant met drie ‘t-tjes’, wat staat voor ‘zeer goed; sterniveau’.

Las Palmas was een jaar geleden veelvuldig in het nieuws als onderdeel van het populaire tv-programma Hermans Helden. Den Blijker zocht in het programma naar een chef-kok om zijn nieuwe Rotterdamse restaurant te leiden.

Naar nu blijkt ging de start gepaard met behoorlijke problemen. Het massale van zo’n restaurant vraagt om een bijna militaire logistiek en discipline en daar ontbrak het aan, schrijft De Zeeuw.

‘De kinderziekten bij deze jongste zaak van de Engel-dynastie kwakkelden door en het boegbeeld, Herman den Blijker, kreeg verwensingen naar het hoofd die hij nu lachend afdoet met “Dat wil je niet weten”’, aldus De Zeeuw.

‘De website stond bol in het begin, we hebben er verschrikkelijk hard aan moeten trekken om alles weer in het gareel te krijgen’, erkent Den Blijker over de stroeve start.

De keuken van Las Palmas wordt momenteel geleid door Martin Ozinga. De 40-jarige Ozinga komt over van het verkochte restaurant Groot Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. De in het tv-programma gekozen chef-kok, Erik van Dam, vertrok drie maanden na de start van het restaurant na een verschil van mening met Herman den Blijker en diens zakenpartner David Crouwel.

Reageer op dit artikel