nieuws

Primeur: kok bepaalt alles voor gast

Restaurant

New York heeft er weer een opvallend restaurant bij. Dit maal vanwege de zeer bijzondere rol van de chef-kok. In restaurant Momofuku Ko hebben gasten geen enkele invloed op wat ze eten, en dat terwijl ze vooraf moeten betalen als ze worden uitgeloot.

Primeur: kok bepaalt alles voor gast

Chef-kok David Chang is heel duidelijk. Hij bepaalt wat er op tafel komt en wie er mag eten. Zes dagen van tevoren op klokslag tien uur bepaalt de restaurantcomputer van Momofuku Ko via internet ad random wie wanneer mag aanschuiven.

Als gasten bij de gelukkige horen om te mogen eten, moeten ze in twee uur tijd een achtgangenmenu in Frans-Aziatische stijl naar binnen werken. Voorwaarde is wel dat vooraf afgerekend wordt met creditcard.

Reageer op dit artikel