nieuws

Terras en tuin voor Schulten Hues

Restaurant

Sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen gaat een grote tuin starten in het centrum van de stad. Eigenaar Peter Gast noemt het uniek om in de binnenstad kruiden en bloemen te verbouwen. Naast een tuin heeft het restaurant een compleet nieuw ingericht terras.

Terras en tuin voor Schulten Hues

De tuin komt tussen de oude stadsmuur en een oude binnengracht, pal naast het restaurant. ‘Het gaat om een tuin van 150 vierkante meter. Eerst moet het onkruid eruit en straks gaan we percelen van vier bij vier meter maken, waarin we kruiden en bloemen gaan verbouwen’, aldus Gast, die eind vorig jaar zijn restaurant verhuisde naar een monumentaal pand in het centrum van Zutphen.

Gast denkt aan het verbouwen van diverse muntsoorten, kervel, tijm en andere kruiden. ‘Aan sla begin ik niet. Dat is veel te arbeidsintensief. Verder mogen we gebruik maken van het fruit, afkomstig uit de naast gelegen boomgaard. Het is leuk om gasten rond te leiden door de tuin en boomgaard. Dit is uniek, om in de binnenstad zoiets te hebben’.

Naast een tuin, die begin juni ingericht wordt, beschikt het restaurant over een compleet nieuw ingericht terras. ‘We hebben de binnenplaats ingericht met tien tafels en een loungehoek. Om de zon “buiten te houden” maken we gebruik van grote parasols van vier bij vier meter. Zo is de temperatuur top’.

Restaurant ’t Schulten Hues verhuisde eind vorig jaar van de Houtmarkt naar het paar honderd meter verderop gelegen ’s Gravenhof. Peter Gast en Jacqueline van Liere verbouwden er een leegstaand monumentaal pand om in een restaurant. De verbouwing werd vast gelegd door de camera’s van Misset Horeca, die er een zevendelige videoserie voor internet van maakte.

Bekijk hieronder de bouwjournaals van ’t Schulten Hues

Reageer op dit artikel