nieuws

Postkantoor Rotterdam wordt restaurant

Restaurant

Het monumentale postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam wordt de komende jaren omgetoverd tot trendy winkelcentrum met restaurants. Mogelijk komt op het oude pand ook een toren van maximaal 70 meter hoog met daarin een hotel. De bouw daarvan is nog in onderzoek.

Postkantoor Rotterdam wordt restaurant

Architect Ben van Berkel van UNStudio presenteerde donderdag de plannen van zijn bureau. Het postkantoor, dat in 1923 in gebruik is genomen, ging vorige zomer dicht. Waarschijnlijk gaat het in 2012 weer open voor het publiek. In 2010 moeten de werkzaamheden beginnen.

In het postkantoor, volgens Van Berkel een van de mooiste iconen van de stad, komt een verdieping met luxe designerszaken. Andere etages zijn bestemd voor de bekende winkelketens. Ook denkt Van Berkel aan een verdieping met bijvoorbeeld alleen sportzaken. Daar bovenop komen etages met horeca.

In de mogelijke toren staan een hotel en appartementen gepland. Vanaf een ‘skydeck’ kunnen bezoekers over de stad uitkijken. ‘Als de toren er niet komt, is dat een gemis. Juist de mix aan functies maakt dit een interessante plek’, aldus projectontwikkelaar Delta. Maar eerst moet duidelijk zijn of de toren niet de fundering van het oude pand aantast.

Reageer op dit artikel