nieuws

Chef De Potter wint Zilveren Pollepel

Restaurant

Chef Francois De Potter van restaurant La Trinite in het Zeeuwse Sluis wint dit jaar de Zilveren Pollepel. Hij is hiermee de eerste Nederlander die deze culinaire eer te beurt valt. De Zilveren Pollepel wordt al 33 jaar uitgereikt.

Chef De Potter wint Zilveren Pollepel

De bladen De Streekkrant en Tam Tam delen jaarlijks deze culinaire prijs uit. Het jonge kooktalent kreeg de prijs voor zijn vernieuwende keuken waarbij hij het beste uit eigen streek combineert met exotische bereidingen.

Gedreven kok

Vanaf zijn 16de staat De Potter al in de keuken. Eerst als hulpje en later als steun en toeverlaat aan het fornuis bij enkele grote chefs. Via zijn stages in gereputeerde restaurants en door zijn inzet werd hij een gedreven kok. En die ervaring spreekt ook uit wat de winnaar van de Zilveren Pollepel zijn klanten voorzet in zijn eigen restaurant.

Zilveren Bistro

In de categorie Zilveren Bistro won Mer L’Eau uit Knokke. Hier viel de jury voor de hedendaagse bereidingen, vakkundige gerechten zonder franjes en met veel smaak.

Reageer op dit artikel