nieuws

Hulp bij aangifte voor Chinezen

Restaurant

Chinese ondernemers in Rotterdam worden gestimuleerd aangifte te doen als zij het slachtoffer zijn geworden van een overval. Op maandag 16 februari is er een speciale bijeenkomst voor de ondernemers, georganiseerd door het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR).

Hulp bij aangifte voor Chinezen

Dit meldt het Algemeen Dagblad. Relatief veel Chinezen in de Maasstad zijn onlangs slachtoffer geworden van criminaliteit, waaronder beroving op straat. De ondernemers lopen, naar Chinees gebruik, vaak met contant geld op zak en zijn daarom een geliefd doelwit van overvallers.

Maar zij blijken slechts mondjesmaat aangifte te doen bij de politie. De taal en het besloten karakter van de Chinese gemeenschap spelen daarbij een rol.

Het OBR wil daar verandering in brengen, staat in het AD. De Kamer van Koophandel, de politie, de Chinese Ondernemersvereniging Rotterdam en Koninklijke Horeca Nederland schuiven ook aan op 16 februari. De ondernemers worden tevens bijgepraat over maatregelen en subsidies om hun restaurant of winkel te beveiligen. Er zijn tolken aanwezig.

Reageer op dit artikel