nieuws

Nederlander wil vervallen Belgische topzaak herstellen

Restaurant

De Nederlander Peter Willems wil het voormalige Belgische toprestaurant Scholteshof in Stevoort nabij Hasselt over de grens bij Maastricht weer terugbrengen op topniveau. Scholteshof ging in 2002 failliet en is nu het domein van onkruid.

Nederlander wil vervallen Belgische topzaak herstellen

Willems kocht het pand in 2004 voor 1,75 miljoen euro. De Belgische krant De Standaard laat weten dat Willems er een restaurant met Michelinster van wil maken, een hotel met 21 kamers en een wellnessgedeelte.

De Nederlandse ondernemer, die furore maakte als uitbater van verschillende vestigingen van McDonald’s, zoekt nog een goede chef. Hij wil geen namen prijsgeven, maar laat weten het altijd goed te kunnen vinden met de voormalige topchef Roger Souvereyns van Scholteshof. De inmiddels 70-jarige Souvereyns op zijn beurt houdt de boot af, meldt De Standaard.

Restaurant Scholteshof was jarenlang een van de meest chique zaken van België en in het bezit van twee Michelinsterren. Souvereyns opende de zaak in 1983, nadat hij het in 1979 had gekocht. In 2000 verkocht hij het restaurant aan de Nederlander Leon Das. Op 12 augustus 2002 werd het restaurant failliet verklaard.

Reageer op dit artikel