nieuws

Blumenthal maakt boek van 1.000 pond

Restaurant

De Britse driesterrenkok Heston Blumenthal werkt aan een duur boekje. De topchef gaat een boek uitbrengen van maar liefst duizend pond, bijna 1.200 euro. Blumenthal werkt nauw samen met een chique Britse juwelier.

Blumenthal maakt boek van 1.000 pond

Het nieuwe boek van Blumenthal gaat vierhonderd pagina’s tellen en is een mix van recepten en een autobiografie. Het boek wordt in leer gebonden en bestaat onder andere uit twee zilveren cadeautjes. Hiervoor werkt Blumenthal samen met de chique Britse juwelier Asprey.

Het ‘duizend pond boek’ van verschijnt in oktober en wordt ook leverbaar in een goedkope versie van honderd pond. Wie dat nog te duur vindt, moet wachten tot de herfst van 2009. Dan verschijnt de goedkope versie. Het boek in een linnen cassette zal onder andere een afbeelding van de hersens van de driesterrenchef bevatten.

Heston Blumenthal is eigenaar van het beste Britse restaurant, The Fat Duck in het dorpje Bray in Berkshire. Blumenthal is ondermeer bekend van zijn experimenten in de keuken en van diverse tv-programma’s.

Reageer op dit artikel