nieuws

Ramsay in opspraak over niet-verse maaltijden

Restaurant

Gordon Ramsay ligt onder vuur. Hij die altijd beweert dat een maaltijd vers bereid moet worden, serveert ook vacuum verpakte gerechten in zijn restaurants in Londen. Dit onthult de Britse krant The Sun.

Ramsay in opspraak over niet-verse maaltijden

Gordon Ramsay laat gerechten voor enkele van zijn Britse restaurants maken bij zijn eigen traiteurbedrijf GR Logistics in Clapham (Zuid Londen), zo meldt The Sun. De verslager at in diverse restaurants van Ramsay en ondervroeg de bediening. Alles werd ter plekke bereid, zo meldde de brigade telkens. Maar aan de achterkant van de restaurants werden diverse gerechten vacuum verpakt aangeleverd in grote dozen van GR Logistics, zo legde de fotograaf van de krant vast.

Sinaasappeltaart

Het gaat bijvoorbeeld om coq-au-vin, gebraisseerde varkenskaakjes, diverse terrines, zalmrillette, rundvlees in rode wijn en chocolade-sinaasappeltaart. De restaurants die de gerechten aangeleverd krijgen, zijn Foxtrot Oscar (Chelsea, West Londen), The Narrow (Limehouse, Oost Londen), The Warrington (Maida Vale, Noord Londen), The Devonshire (Chiswick, West Londen).

Personeelskosten

De manager van Ramsay’s cateringbedrijf bevestigt dat gerechten met een lange bereidingstijd inderdaad worden klaargemaakt in de centrale keuken. Doel hiervan is de personeelskosten te drukken. Ook zijn enkele keukens van de restaurant te klein om alles ter plekke te bereiden.

Reageer op dit artikel