nieuws

Sterrenkoks in actie voor beter eten in de zorg

Restaurant

Fred Dijsselbloem, voorzitter van Euro-Toques Nederland, roept de hulp in van Nederlandse sterrenkoks om samen het eten in zorginstellingen op een hoger plan te tillen. Sterrestaurants Savelberg, De Moerbei en De Nederlanden hebben zich al achter Dijsselbloem geschaard.

Sterrenkoks in actie voor beter eten in de zorg

Aanleiding voor de hulpkreet van Dijsselbloem is het project Mooie Maaltijd, voor de derde keer op rij één van de speerpunten van de landelijke Week van de Smaak. Andere restaurants die al gehoor hebben gegeven aan de oproep zijn: Lakes in Hilversum, Wolfslaar in Breda, De Gieser Wildeman in Noordeloos en restaurant Latour in Noordwijk.

Euro-Toques mobiliseert bekende koks om aandacht te vragen voor beter eten in de zorg. Door Michelin bekroonde sterrenkoks, maar ook koks die met een Bib Gourmand zijn onderscheiden. De laatsten omdat zij uitblinken in het bieden van ‘Smakelijke maaltijden voor een schappelijke prijs’; het ideale uitgangspunt in de zorg.

Idee is dat twaalf van deze culinaire opinieleiders, in iedere provincie één in de instellingskeuken aan de slag gaan om te kijken hoe de kwaliteit van het eten in de zorg verbeterd kan worden.

Aanmelden kan bij Fred Dijsselbloem, info@euro-toques.nl of bellen met (071)301 32 07.

De Week van de Smaak vindt plaats van 20 tot en met 27 september 2009.

Reageer op dit artikel