nieuws

Cas Spijkers Academie ook in Almelo

Restaurant

De Cas Spijkers Academie gaat vanaf volgend schooljaar ook van start bij ROC van Twente in Almelo. Voor het eerst is naast de koksopleiding ook een traject voor de scholing van gastheren/vrouwen aan de academie verbonden.

Cas Spijkers Academie ook in Almelo

Naast boegbeeld Cas Spijkers is Thérèse Boer van de Librije in Zwolle verbonden aan de Academie. Boer gaat als ambassadeur voor de culinaire opleiding ‘Gastheer/vrouw’ fungeren. De Cas Spijkers Academie is momenteel al op andere ROC’s in Nederland actief. Het is een opleiding op een hoog niveau in de culinaire wereld.

In Almelo gaat de Academie BBL (Beroeps Begeleidend Leren) -opleidingen aanbieden voor zelfstandig werkende koks (niveau 3) en leidinggevende keuken (niveau 4). Voor de bediening gaat het om zelfstandig werkend gastheer/vrouw (niveau 3) en manager ondernemer horeca (niveau 4).

Op woensdag 10 en donderdag 11 juni vindt de casting voor de Cas Spijkers Academie plaats. In de keukens en restaurants van het ROC vanTwente in Almelo moeten geïnteresseerde koks uit een black box koken en gastmensen een verkoopgesprek voeren. Ook wordt hun wijn/spijskennis getest.

Meer nieuws over Cas Spijkers:

Reageer op dit artikel