nieuws

Culinair festival Taste of Amsterdam van start

Restaurant

In het Amsterdamse Amstelpark gaat donderdag het 4-daagse culinaire festival Taste of Amsterdam van start. Het evenement wordt geopend door burgemeester Job Cohen (PvdA).

Culinair festival Taste of Amsterdam van start

Bezoekers kunnen in het Amstelpark zien hoe bekende koks hun gerechten bereiden. Diverse restaurants uit de omgeving van Amsterdam, zoals Lute, Fifteen, Eau de Vie en Toscanini doen mee aan de vertoning van kookkunsten. Verder zijn er wijnproeverijen, workshops van topchefs en is er een Fine Food Market waar allerlei kookproducten en delicatessen verkrijgbaar zijn.

Het internationale festival wordt voor de eerste keer in Nederland georganiseerd. Eerder vond een soortgelijk evenement plaats in wereldsteden als Londen, Kaapstad en Sydney.

Bezoekers kunnen bij het bestellen van een toegangskaart een lunch- of dinersessie boeken. Tijdens het festival dient met een speciaal betaalmiddel, de florijn, afgerekend te worden. Taste of Amsterdam duurt tot en met zondag.

Reageer op dit artikel