nieuws

Restaurateur start promotie rond mosselen

Restaurant

Gerard de Groot, eigenaar van restaurant De Bruiloft in Vianen, is op 7 juli van start gegaan met een mosselpromotie-actie. Van 1 tot en met 13 september kunnen restaurants meedoen aan de ‘Nationale Mosselfandagen’.

Restaurateur start promotie rond mosselen

In de actieperiode serveren deelnemende restaurants een driegangenmosseldiner voor €19,95. Het idee voor de Mosselfandagen heeft De Groot afgekeken van de Nationale Restaurantweek. ‘Dat is een geweldig succes.’ Net als bij deze actie hoopt de restaurateur uit Vianen op medewerking van een aantal sterrestaurants. Op dit moment hebben zij nog niet toegezegd. ‘Maar dat gaat wel lukken’, belooft De Groot.

‘Ik wil de mosselen en de mosselbranche promoten en de creativiteit van koks stimuleren’, vertelt de initiatiefnemer van de Mosselfandagen. Hij ziet meer mogelijkheden voor het schelpdier dan ze te serveren in een pan. De restaurateur vindt ook dat je meer kunt verdienen door de mosselen te combineren. Bijvoorbeeld door ze simpel met frites te serveren. Of ze in een menu te verwerken.

Vanaf 7 juli kunnen restaurants die willen meedoen aan de Mosselfandagen, zich aanmelden op www.mosselfandagen.nl.

De Groot staat bekend als fervent mosselpromotor. Eerder startte hij al Mosselroute. Restaurants in Nederland die hangcultuurmosselen verkochten, sloten zich hier bij aan om hun product te promoten. In 2008 nam de restaurateur uit Vianen het initiatief voor de wedstrijd om De Gouden Mosselpan. Dit jaar vindt de tweede editie hiervan in september plaats.

Reageer op dit artikel