nieuws

t Amsterdammertje ‘jamt’ over eetcultuurverschillen

Restaurant

Chef-kok André Gerrits van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht gaat samen met sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen een jamsessie houden om de verschillen in eetcultuur tussen het oosten en westen van het land in beeld te brengen.

t Amsterdammertje ‘jamt’ over eetcultuurverschillen

Op 26 juli maken Gerrits en Peter Gast van ’t Schulten Hues een speciaal achtgangenmenu. Het avondvullende programma start om 17.00 uur, meldt Gerrits die met ’t Amsterdammertje sinds kort aangesloten is bij restaurantorganisatie JRE waar Peter Gast bestuurslid van is.

‘Het wordt een ontmoeting tussen oost en west. Er zijn toch verschillen in eetcultuur. Die verschillen proberen we te tonen en de gasten mee te geven. Verder is het doel om ’t Amsterdammertje culinair op de kaart te zetten’, aldus Gerrits.

De jamsessie volgt op een eerdere sessie met tv-kok Ramon Beuk als speciale gast. Net als bij Beuk eerder, zullen op 26 juli de gasten uitleg krijgen bij elk gepresenteerd gerecht. De jamsessie is voor iedereen toegankelijk en kost 57,50 euro.

Reageer op dit artikel