nieuws

Eerste crisisrestaurant van Europa

Restaurant

In het Belgische Evere opent deze week het eerste restaurant waar je betaalt wat je wilt, afhankelijk van je budget en waardering. Café The Come Back krijgt er een restaurantfunctie bij waar gasten uit een beperkte kaart een driegangenmenu kunnen samenstellen. Het rekeningbedrag bepaalt de gast zelf.

Eerste crisisrestaurant van Europa

Eigenaren Rudy De Bruyne (32) en Fredo De Smedt (32) hopen dat klanten minstens twaalf euro overhebben voor het menu, anders is het restaurant gedoemd te mislukken. ‘Ons concept komt uit Canada’, zegt Rudy De Bruyne.

Restaurantbezoek

‘Iemand in Montreal bewees daar dat je met die manier van werken tot 14 procent meer winst kunt halen. Met onze formule willen we vooral de crisis te lijf gaan. Veel mensen kunnen niet meer op restaurant gaan omdat het te duur is geworden. Wij willen hen een alternatief bieden.’

De drankjes in het Belgische café kennen wel een vaste prijs.

Reageer op dit artikel