nieuws

Bierbrouwer Aart van der Linden Held van de Smaak

Restaurant

Bierbrouwer Aart van der Linde uit Bolsward mag zich held van de smaak 2009 noemen. Een vakjury verkoos de brouwer van de Us Heit bieren tot winnaar op het Smaakexplosies festival in Zaandam. Het festival vormde de afsluiting van de week van de smaak.

Bierbrouwer Aart van der Linden Held van de Smaak

Het thema dit jaar was ‘ambachtelijke en streekgebonden bieren’. Volgens een woordvoerder van het festival, won de Fries de prijs omdat hij grondstoffen uit zijn eigen regio gebruikt, en zijn afzetmarkt binnen de grenzen van Friesland ligt. ‘Hij produceert zijn bier duurzaam met korte lijnen naar de afnemers.’ Toon van der Heijden van de Noord-Brabantse brouwerij Sint Servattumus won de publieksprijs.

De vakjury bestond uit vijf personen, onder wie Bob Cramwinckel van het Centrum voor Smaakonderzoek in Wageningen en Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie.

Reageer op dit artikel