nieuws

Signalement Michelininspecteur bekend

Restaurant

De hoofdinspecteur van Michelin, de Belg Werner Loens, heeft een rond gezicht met een ringbaardje en draagt een leesbril. Hij is 47 jaar oud en ongeveer een meter tachtig lang.

Signalement Michelininspecteur bekend

Dat meldt De Standaard Online. Loens is vanwege zijn rol wellicht de meest mysterieuze persoon van de restaurantsector. Foto’s van Loens zijn niet of nauwelijks te vinden en Michelin doet er alles aan de hoofdinspecteur, die zelf nog inspecties uitvoert en restaurants bezoekt, in de anonimiteit te houden.

De Belgische krant meldt dat Loens een rond gezicht met een ringbaardje heeft. Hij draagt een leesbril en zijn grijze haar is netjes achteruitgekamd. Hij wordt geschat op een meter tachtig lang en zijn postuur ‘valt aardig mee voor iemand die gemiddeld twee keer per dag op restaurant gaat’.

Loens is 47 jaar oud en sinds twee jaar hoofdredacteur en –inspecteur van Michelin. Loens volgde een koksopleiding en werkte bij de marine, voordat hij bij Michelin belandde.

In het Belgische krantenartikel verklapt Loens dat Michelin meer Bib Gourmands uitdeelt. Of die ‘Bibs’ in Nederland, België of Luxemburg vallen is niet bekend.

Reageer op dit artikel