Een van de grootste veranderingen is ‘sharing’, het met elkaar delen van grotere porties. Volgens La Place-directeur Paul Bringmann is dit een heel belangrijk onderdeel bij de nieuwe stijl van La Place.
‘De trend is dat mensen minder grote porties eten en veel willen proeven. In de VS, waar ik vaak kom, is dat heel populair’, aldus Bringmann in het Algemeen Dagblad.
Naast sharing gaat La Place meer op de multi-culturele toer. ‘Met toevoeging van Thaise en Sri-Lankaanse kraampjes, Ook hebben we klassieke desserts zoals crème brûlee en tarte tatin. Biologische groenten worden belangrijker: die koen we zo veel mogelijk bij boeren uit de regio. We gaan groenten óók als hoofdgerecht verkopen. Gebleken is dat bijvoorbeeld allochtonen daarvan houden’, aldus Bringmann.
In de nieuwe zaak in Villa Dreefzicht in Haarlem start La Place binnenkort voor het eerst in de geschiedenis met het aan huis bezorgen van maaltijden. Bringmann: ‘Die service zal bij gebleken succes dit jaar worden uitgebreid naar andere vestigingen’.