nieuws

Gijsbert Bianchi: ‘Duurzaam voedsel is toekomst

Restaurant

Duurzaam voedsel is de toekomst. Dat zegt restaurantvoorman Gijsbert Bianchi van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de opening van het praktijkcentrum voor duurzaam voedsel in Driebergen-Rijsenburg.

Gijsbert Bianchi: ‘Duurzaam voedsel is toekomst

Recent werd op kasteel Sterkenburg in Driebergen-Rijsenburg het Praktijkcentrum voor duurzaam voedsel geopend door de directeur van de Urgenda, Marian Minnesma.

Tijdens de opening gaf Gijsbert Bianchi namens KHN het belang van duurzaam voedsel voor restaurants aan. ‘Duurzaam voedsel is de toekomst. De sector Restaurants ondersteunt het Praktijkcentrum van harte, want met praktijkgericht onderwijs krijgt de toekomstige generatie koks de kennis om op een duurzame manier te denken en te werken’.

Het Praktijkcentrum voor duurzaam voedsel is een initiatief van de stichting Feeding Good. In samenwerking met de universiteit Wageningen brengt het Praktijkcentrum koks, landbouwers, wetenschappers, politici en bedrijfsleven samen om te komen tot een nieuwe beweging naar duurzaam voedsel. Hierbij staat het ontwikkelen van nieuwe toepassingen van duurzaam voedsel voor de toekomst centraal.

Initiatiefnemer Lars Charas: ‘Het eten van de toekomst komt tot stand met minder energie en water, houdt de biodiversiteit in stand, verbruikt minder ruimte en verwijst naar ons culturele culinaire erfgoed. Het Praktijkcentrum voor duurzaam voedsel vertaalt deze thema’s op een inspirerende manier naar nieuwe gerechten, zodat consumenten en koks praktische handvaten krijgen om duurzaam voedsel te realiseren in de praktijk’.

Reageer op dit artikel