nieuws

NK titels voor De Rooi Pannen en ROC Twente

Restaurant

De Rooi Pannen in Tilburg/Eindhoven en ROC Twente in Almelo leverden bij de SVH Nationale Kampioenschappen voor koks, kasteleins en gastheren tijdens de finale op Skills Masters in Rotterdam op 6 maart de meeste podiumwinnaars.

NK titels voor De Rooi Pannen en ROC Twente

Van de negen leerlingen op het erepodium waren er vier van ROC Twente en vier van De Rooi Pannen afkomstig. ‘Ik ben supertrots’, liet docent André Hofman van ROC Twente weten. Van de vier leerlingen in de finale om het gastheerschap op 6 maart waren van zijn school afkomstig en drie belanden op het erepodium bij de strijd om het gastheerschap. Bram Kosterink (Square Gastronomie in Hengelo) haalde de eerste plaats. Nelson Tanate (Dorset Mansion House in Borne) werd nummer twee en Kimberly Thorne van Amis uit Enschede werd derde.

» Bekijk hier een fotoreportage

Bij de koks ging Gijs Wiggers aan de haal met de hoofdprijs. Hij werkt bij Aubergine in Steyl en zit op de Rooi Pannen in Eindhoven. Nummer twee werd Emiel Kwekkeboom van HR de Lutte in De Lutte die zijn opleiding ook bij ROC Twente volgt. Remco Poppe, werkzaam bij de Gelagkamer Hoogh in Zwolle, zit op het Deltion College in Zwolle en legde beslag op de derde podiumplek.

De Rooi Pannen in Tilburg was de hoofdleverancier van de drie podiumplaatsen bij de strijd om de kasteleins. Dominique van den Hout van Café Bolle in Tilburg behaalde de eerste plaats. Lineke Roijackers van Luden Breda werd nummer twee en Monica van den Broek van Zien, Eten & Drinken in Helmond. Van de vijf finalisten waren er vier afkomstig van de Tilburgse school.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking nam juryvoorzitter van de kook- en gastvrijheidswedstrijd SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Het Savarijn, Nijmegen) afscheid van Jasper van Almenkerk. Het was voor hem de laatste keer dat namens het SVH betrokken was bij de wedstrijdorganisatie.

Het was de tweede keer dat de Nationale Kampioenschappen tijdens de Skills Masters plaats vond en niet meer op de Horecava. Bob Schut, directeur SVH liet weten tevreden te zijn over de overstap. ‘Jonge mensen lopen hier rond en zien de passie bij de deelnemers. Dat inspireert om te kiezen voor dit mooie vak.’

Skills Masters is het grootste beroepenevenement van Nederland waar vmbo’ers mbo’ers en werkzoekenden alles te weten komen over opleidingen. Het vond dit jaar plaats van 4 tot en met 6 maart 2010 in Ahoy Rotterdam.

Uitslagen

Gastheren/vrouwen

1. Bram Kosterink (Square Gastronomie, Hengelo) ROC Twente

2. Nelson Tanate (Dorset Mansion House, Borne) ROC Twente

3. Kimberly Thorne (Amis, Enschede) ROC Twente

Koks

1. Gijs Wiggers (Aubergine, Steyl) De Rooi Pannen, Eindhoven

2. Emiel Kwekkeboom (HR de Lutte, De Lutte) ROC Twente

3. Remco Poppe (Gelagkamer Hoogh, Zwolle) Deltion College in Zwolle

Kasteleins

1. Dominique van den Hout (Café Bolle, Tilburg) De Rooi Pannen

2. Lineke Roijackers (Luden Breda) De Rooi Pannen

3. Monica van den Broek (Zien, Eten & Drinken, Helmond) De Rooi Pannen

Reageer op dit artikel